Aktuelt

Vi feirer Miljøfyrtårn-sertifisering!

Daglig leder i NewsLab, Kristiane Roe Hammer, viser frem Miljøfyrtårn-plaketten.

Christer Davanger

Innholdsprodusent

Bærekraftig og miljøvennlig drift har alltid vært en hjertesak for oss her i NewsLab. Nettopp derfor føles det ekstra godt at bedriften vår nå endelig er et sertifisert Miljøfyrtårn!

I NewsLab har vi alltid hatt det som et mål å sikre miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø for våre ansatte. At vi nå er sertifisert Miljøfyrtårn ser vi som et hyggelig bevis på at arbeidet og engasjementet vårt rundt miljøtiltak bærer frukter.

– Vi er skikkelig stolte over å være Miljøfyrtårn! sier Kristiane Roe Hammer, daglig leder i NewsLab.

Dessuten har selve sertifiseringsprosessen gitt oss mye inspirasjon og kunnskap som selskapet kan bruke til å bli enda bedre på miljø og bærekraft, påpeker hun.

– Selv om vi allerede har hatt mye på stell, er det en omfattende prosess for å oppnå sertifisering – som vi har tatt på alvor. Gjennom den har vi blitt enda mer bevisste, fått satt ting mer i system, og bygget opp rutiner og god oppfølging, forteller Roe Hammer.

Et grønt konkurransefortrinn

I tillegg til at dette har vært viktig internt i NewsLab, tror Roe Hammer at Miljøfyrtårn-sertifiseringen kan gi byrået et godt konkurransefortrinn i bransjen.

– Vi ser i økende grad at kunder krever dette gjennom pitcher og anbud, og da er det fint å ha det på plass.

Hun forteller at når NewsLab velger underleverandører og samarbeidspartnere fremover, vil vi satse på å velge flere bedrifter som også er Miljøfyrtårn, eller på andre måter er beviselig opptatt av miljø.

– Ellers må det nevnes at vi er ordentlig heldig med kundene vi jobber med. Flere av dem er blant de selskapene i Norge som er skarpest på bærekraft, som Storebrand, Fortum, Innovasjon Norge (inntil nylig) og Nordic Innovation for å nevne noen, legger hun til.

Summen av små tiltak

Som et innholdsbyrå genererer vi i NewsLab svært lite avfall. Arbeidet vårt foregår i stor grad digitalt og lokalt, som fører til at vi som en bedrift alltid har hatt relativt lave utslipp, både når det gjelder produksjon av innhold og transport for våre ansatte.

For å kutte videre i utslippene våre, har vi for eksempel innført følgende tiltak:

  • De fleste kundemøtene våre utføres digitalt
  • Elsykkel er tilgjengelig for de ansatte
  • Håndklær på toalettene i stedet for papirtørkler
  • Kildesortering av plast, papp, glass og metall
  • Et mål om redusert svinn
  • Moderne lokaler med sparetiltak på lys og oppvarming

I tillegg bor de fleste av våre ansatte nærme kontoret. Dette gjør at nærmest alle går, sykler eller benytter kollektivtransport til og fra jobb.

Når det gjelder arbeidsmiljø i NewsLab har vi alltid satset sterkt på det sosiale, og vi har ofte sagt at kollegaene våre og folkene rundt oss er det beste ved selskapet. Vi ligger på bransjesnittet for sykemeldinger, og håper at tilrettelegging for hjemmekontor når man trenger det kan være et godt alternativ til sykmelding.

I vår etablerte vi dessuten et verneombud for å styrke satsingen vår på HMS og skal utføre Vernerunde.

– Nå skal vi fortsette å gå, sykle eller reise kollektivt så mye vi kan og generelt ha fokus på å minske fotavtrykket vårt, sier Roe Hammer.

– Når det er sagt er det en gjeng her som er smertelig klar over at det langt fra redder oss fra de utfordringene verden har nå. Men, vi får bidra med vårt lille bidrag i alle fall.