Arbeider

Forskningsdagene gir oss en smakebit på vitenskapens vidunderlige verden

Fantes depresjon i steinalderen? Hva gjorde vikingene for å få tiden til å gå mellom slagene? Og hvordan i alle dager kan egentlig en liten gjeng på om lag hundre ulver sette sinnene i kok over hele landet?

Takket være vårt samarbeid med Norges Forskningsråd er dette spørsmål vi i NewsLab kan gi svar på! Siden 2019 har vi nemlig hatt den gledelige – og lærerike – oppgaven å skrive om det fremste, mest interessante eller særeste som rører seg innen norsk forskning. Det har vi gjort for å skape blest om Forskningsdagene: en riksdekkende feiring av norsk forskning som består av foredrag, debatter og gøyale arrangementer for store og små.

I den forbindelse har vi laget dyptgående artikler basert på egne ideer og egen research, samt mindre saker som går direkte på forskningen som presenteres gjennom Forskningsdagenes mangfoldige arrangementer.

Resultatet har blitt delt høyt og lavt både via Forskningsdagene sine nettsider og forskning.no – og om kommentarfeltene er noe å gå etter, har vi lykkes med å stimulere til debatt, engasjement og læringsvilje. Noen av sakene har sågar funnet veien til riksdekkende medier, som for eksempel denne saken om hvordan man beregner verdien av uberørt natur.