NewsLab søker innholdsprodusent, gjerne med tech-interesse

 
Jobb
Apr 24 2019
 

Er du en drivende dyktig (tidligere) journalist eller innholdsprodusent, med interesse for tech, og kan tenke deg å skrive teknologi- og forbrukerstoff av høy kvalitet for kommersielle kunder? Da kan du være den nye kollegaen vi ser etter i NewsLab. Vi er et lite og lettbent, men solid og ambisiøst innholdsbyrå med base i Oslo.

Om jobben:

NewsLab hjelper noen av Norges største og mest spennende merkevarer med å fortelle sine historier, formidle budskap, og være synlige på nettet. Det innebærer blant annet at vi utformer innholdsstrategier, driver blogger, skriver artikler, lager video, skaper podkaster og annet innhold, og tar dette ut til de riktige målgruppene gjennom sosiale medier, nyhetsbrev og søkemotoroptimaliserte nettsider. Vi er glade i faget vårt som er markedsføring, og vi digger områdene vi dekker – enten det er teknologi, film og underholdning, helse, mote, reiseliv eller pensjon. Kall oss gjerne en gjeng med gladnerder.

Et felt vi jobber særlig mye med er teknologi. For kunder som Telenor, Elkjøp, Tekna og The Explorer (under Innovasjon Norge) får vi gjøre alt fra å teste nye mobiler til å vise mulighetene i et smarthjem, forklare chatbots og 5G, eller møte Norges mest spennende, grønne oppstartsbedrifter. Vi har allerede etablert en kommersiell tech-redaksjon med noen av Norges flinkeste folk på området – her finner du for eksempel tidligere gaming- og teknologiskribenter fra Dagbladet og Aftenposten. Vi holder oss hele tiden oppdaterte på de nyeste utviklingene og deltar årlig på konferanser som SXSW.

Nå skal vi utvide vår fantastiske stab med enda flere hyggelige og dyktige personer. Vi søker deg som forstår og interesserer deg for teknologi, har journalistfaglig bakgrunn eller erfaring, og kan tenke deg en fast stilling eller et vikariat. Spesielt ser vi etter deg som er «ung og lovende». Og du å gjerne være glad i foosball, eller tro du kan bli det.

Vi utlyser en fast stilling med oppstart etter avtale, og et vikariat på seks måneder.

Om deg:

Du er positiv, løsningsorientert, kreativ og god til å formidle, har et godt språk, er nøyaktig, etterrettelig, ansvarlig, rask og leverer innen avtalte frister. Du har en mer enn overfladisk interesse for teknologi, og evner å formidle kompliserte temaer på en korrekt, engasjerende og lettfattelig måte.

Du kan være ung eller mer erfaren, men du har erfaring som journalist, og har inngående kjennskap til journalistiske sjangre og prosesser.

Erfaring fra medie- eller reklamebyrå, og erfaring med foto, video og sosiale medier teller svært positivt men er ikke nødvendig. Det samme gjelder kunnskap om for eksempel søkemotoroptimalisering samt annonsestyring på Facebook og andre plattformer.

Om Newslab:

NewsLab er et innholdsbyrå med base i Torggata 7, midt i Oslo sentrum. Vi jobber med å utforme innholdsstrategier og å fortelle gode historier sammen med våre partnere. Vår tilnærming er å lage spennende og engasjerende innhold med en tydelig nyhetspuls. I tillegg er vi opptatt av å ha det gøy på jobb, og vi har samlet de flotteste folka i et lite, men hyggelig miljø med fotballspill og lunsjordning. De siste to årene har vi av Dagens Næringsliv og våre kunder blitt kåret til «Årets content-byrå».

For spørsmål om stillingen, kontakt Kristiane Roe Hammer, daglig leder i NewsLab, på telefon 986 04 388 eller på e-post: kristiane@newslab.no

Qualifications

Du er positiv, løsningsorientert, kreativ og god til å formidle, har et godt språk, er nøyaktig, etterrettelig, ansvarlig, rask og leverer innen avtalte frister. Du har gjerne mer enn en overfladisk interesse for teknologi, og evner å formidle kompliserte temaer på en korrekt, engasjerende og lettfattelig måte.

– Lønn etter avtale.
– Tiltredelse: Så snart som mulig.
– Kortfattet søknad med CV og arbeidsprøver sendes til kristiane@newslab.no
– Søknadsfrist: 22. mai

 
→ Share: Facebook, Twitter, Google+