Aktuelt

NewsLab på Kongsberg Agenda: Lær å snakke om KI – uten tomprat og floskler

Det er lett å la seg rive med av hypen – men det er det ingen som blir noe klokere av. Så hvordan si noe som er verdt å si om data og kunstig intelligens? Det tar vi opp på Kongsberg Agenda. Her fra en film om digitale tvillinger vi har laget for SINTEF.

Lær å kommunisere realistisk og engasjerende om potensialet i digital teknologi og kunstig intelligens – og tabbene du skal unngå! – 20. juni på Kongsberg Agenda.

Alle snakker om kunstig intelligens, data, cybersikkerhet og digitale tvillinger. Men hvor mye av det som blir sagt er egentlig riktig, realistisk, godt fortalt – og, viktigst av alt, nyttig?

På Kongsberg Agenda – Norges viktigste teknologifestival, der det er gratis og åpent for alle å delta – setter NewsLab teknologiformidling på agendaen, med eventet «7 vanlige feil når vi snakker om tech og KI». Her vil vi gå gjennom de syv vanligste feilene vi gjør når vi diskuterer digital teknologi – ikke minst knyttet til hete temaer som kunstig intelligens, data og cybersikkerhet.

Arrangementet er gratis og finner sted torsdag 20. juni klokka 14:10-15:00 på Argus - Quality Hotel Grand Kongsberg.

Meld deg på arrangementet på Facebook

Tech-prat og tåkeprat

La oss være ærlige: Det er mye overlapp mellom tech-prat og tåkeprat. Ofte er det preget av at man lover for mye, forstår for lite, og har for store forventninger til teknologien.

På eventet vårt vil vi ta opp hvordan hype og overdrevet optimisme kan føre til skuffelser, hvordan spennende muligheter og viktige budskap drukner i dårlig formidling – og hvordan mangel på forståelse av teknologiens begrensninger kan hindre oss i å realisere dens fulle potensial.

Gjennom syv punkter med eksempler og caser håper vi å gi deg en ny og bedre forståelse av hvordan du kan formidle teknologisk innsikt på en nyansert, forståelig, effektiv og innsiktsfull måte – og lære deg hvordan du kan navigere gjennom støyen for å si noe som virkelig er verdt å si.

Møt oss og slå av en prat

I NewsLab jobber vi hver eneste dag med å formidle og kommunisere digital teknologi, gjennom tekst, video, kurs og podkaster, for kunder som Digital Norway, Microsoft, Medietilsynet, Telenor og Tekna. Vårt mål er alltid å forenkle uten å fordumme – og å snakke om selv de mest kompliserte temaer på en måte som engasjerer og som bygger broer mellom teknologieksperter, forretningsfolk og folk flest.

På Kongsberg Agenda vil vi dele noen av erfaringene vi har gjort oss gjennom mange år med teknologiformidling – og vi vil veldig gjerne også snakke med og lære fra andre.

Finn oss gjerne på Kongsberg under festivalen, eller ta kontakt for å avtale en kaffe!

Finn eventet i det offisielle programmet for Kongsberg Agenda