Aktuelt

NewsLab resertifisert som Miljøfyrtårn: – Dere har gjort en fantastisk jobb!

NewsLab har vært et Miljøfyrtårn siden 2021. Nå er vi nettopp blitt resertifisert. Det betyr at vi kan dokumentere vår miljøinnsats og samfunnsansvar. Ikke bare det – vi har stått til toppkarakter.

– Dere har gjort en fantastisk jobb. Jeg var imponert over dokumentasjon, rutiner og engasjement. Dere har full kontroll! var tilbakemeldingen fra Rune Drægni, sertifisør for Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Resertifiseringsprosessen er ikke bare en formalitet, det er en omfattende prosess.

Man må gjennomgå alle kriteriene virksomheten er sertifisert etter, og sørge for at virksomheten fortsatt oppfyller dem. Det betyr at man skal gå inn i forankring, styring, offentliggjøring, arbeidsmiljø, innkjøp, transport, energi og avfall og ombruk.

I NewsLab har vi i utgangspunktet et lavt avtrykk da vi ikke produserer noe annet enn tjenester. Vi har moderne, energieffektive lokaler sentralt i Oslo, og de fleste ansatte bor rett i nærheten eller reiser kollektivt.

Samtidig kan vi få til endring ved å tenke bærekraft inn i innkjøp og leverandører og ikke minst i dialog med våre kunder. Vi prøver å sørge for at hele organisasjonen er inkludert i arbeidet med miljø – og dette er heller ikke så vanskelig med en ung og engasjert gjeng.

Siden vi ble sertifisert har vi også jobbet med å få de ansatte til å sykle, og i dag har vi en ordning der vi subsidierer el-lastesykler for de ansatte som ønsker det. Disse syklene erstatter i mange tilfeller bil, og vi ser at ordningen er svært populær for de ansatte med barn som bor i sykkeldistanse fra jobb.

Les mer om vår el-sykkelordning: – Passer oss som bedrift perfekt!

Vi kildesorterer avfall, bruker håndklær i stedet for papir på toalettene, og prøver alltid å velge el-bil når det er praktisk mulig når vi trenger bil til større filmproduksjoner. Når vi skal lage et filmsett i studioet vårt som ser ut som en stue, handler vi møblene brukt på Finn.no – og selger dem igjen etterpå. Av utstyr kjøper vi bare det vi bruker i det daglige, og foruten det vil vi leie det vi trenger etter behov.

Vi er stolte av at Miljøfyrtårn-plaketten utenfør døra er det første du ser når du kommer på besøk til NewsLab – og at denne fortsatt henger veldig trygt.

Les mer: Miljøfyrtårnet NewsLab