Aktuelt

– Passer oss som bedrift perfekt!

Våre ansatte får tilbud om å benytte seg av miljøvennlige elsykler fra selskapet Whee! – en løsning som fort har blitt veldig populær.

To år har gått siden vi ble et sertifisert Miljøfyrtårn for satsingen på grønn drift. Nå gjør vi ytterligere tiltak for å sikre en bærekraftig arbeidsdag.

Siden våren har våre ansatte hatt tilgang på Whee! sitt utvalg av elsykler, som har gjort hverdagslogistikken betydelig enklere – og ikke minst grønnere.

– Avtalen med Whee! passer oss som bedrift perfekt. Ikke bare er det i tråd med vår bærekraftige profil, men også veldig praktisk for mange av våre ansatte, forteller fungerende daglig leder Linn Isaksen.

Bidrar til å gjøre bedriften mer attraktiv

Responsen på tilbudet har ikke latt vente på seg. Isaksen forteller at mange av Newslab’erne har benyttet seg av syklene, og at tilbakemeldingene er svært gode.

– De aller fleste i NewsLab bor i sykkelavstand til kontoret vårt på Alexander Kiellands plass. Vi ser særlig at de som bor et lite stykke unna kontoret eller de som har etablert seg og fått barn har glede av syklene, ettersom det gjør logistikken rundt levering og henting i barnehage og reiseveien til og fra jobb mye smidigere, sier Isaksen.

– Dessuten er det både effektivt, behagelig og miljøvennlig å sykle til møter med kunder!

Likevel har ikke sykkeltiltaket bare bidratt positivt for våre ansatte. Det bidrar også til å gjøre oss som en bedrift til et mer attraktivt byrå utenfra.

– Vi merker at det å ha en bærekraftsprofil er en fordel når vi deltar i anbud, da mange kunder stiller strenge krav til sine samarbeidspartnere på dette området, sier Isaksen.

– Vi ser også at det slår positivt ut i rekruttering. Særlig merker vi at unge mennesker er opptatt av å jobbe et sted som tar ansvar, legger hun til.

Bekrefter teorien om bybildet

Cathrine Movold, daglig leder i Whee, er stolt over å få såpass gode tilbakemeldinger på tjenesten.

– Det er gøy å få bekreftet det vi har trodd veldig lenge, nemlig at lastesykkel vil bli en større del av transportbildet i byer fremover, sier Movold.

– Samtidig er det ekstra moro når bedrifter som Newslab tør å satse på dette, og tilbyr det til sine ansatte. Dette muliggjør et skifte til grønnere mobilitet i en enda større skala. Disse tilbakemeldingene gjør oss optimistiske i troen på grønnere, sunnere og mer effektive urbane byområder.