Arbeider

Få dine «5 om dagen» fra Natt&Dag – på Snapchat Discover

Vårt søsterselskap Natt&Dag ønsket å samarbeide med oss i Newslab om å utvikle og produsere et videoformat med daglige nyheter på Snapchat.

Premisset for formatet var 1) at det skulle publiseres én episode hver hverdag, og 2) at hver episode skulle inneholde 5 dagsaktuelle kulturnyheter. Den første utfordringen var derfor å skape en produksjon hvor manuset kunne skrives på morgenen, programlederen kunne øve og filmes i løpet av 1 time midt på dagen, og klippen måtte sitte 5 timer etter opptak.

Natt&Dag castet fem unge, sjarmerende programledere, som kunne filmes en hverdag hver, og etter flere tester, ble «5 om dagen» lansert i midten av september 2021. Daglige nyheter fra norsk kulturliv servert på ca 3 minutter på Natt&Dags Snapchat-kanal på Discover-delen.

– De første tallene er gode, med over 200.000 visninger på hver av de første episodene. Nå ligger jobben i å få en fast følgerskare på Snapchat. Vi digger denne typen produksjoner, hvor vi kan få fortsette å forme konseptet underveis. Det gjør at vi kan videreutvikle og perfeksjonere formatet, noe som igjen gjør at vi lærer enda mer, sier Julie Simonsen, som er leder for videoteamet i NewsLab.

Se et eksempel på sendingene her: